BASF Agricultural Solutions Croatia
Sigurnosni list
ožujka 2019
Fungicidi

Delan® 700 WDG

Aktivna tvar: 700 g/kg ditianon

Delan® 700 WDG je fungicid namijenjen suzbijanju biljnih bolesti u voćarstvu na: jabuci, kruški, marelici, breskvi, nektarini i trešnji.

Brza pretraga

BASF sredstva za zaštitu bilja

Prednosti

Kontaktni“ fungicid koji ostaje na površini biljnih organa. Djeluje prvenstveno preventivno, sprječavajući zarazu. Kod nekih biljnih bolesti gdje patogen ne prodire dublje u biljno tkivo (npr. krastavost jabuke) potvrđen je kurativni učinak ditianona, što omogućava da se sredstvom Delan® WDG bolest suzbija i dan do dva nakon ostvarene zaraze. Ditianon ima vrlo široki spektar djelovanja i djeluje na niz biljnih bolesti poput kovrčavosti (Taphrina deformans), smeđe truleži (Monilinia spp.), hrđa (Puccinia spp.) ili različitih uzročnika raka (Nectria spp., Leucostoma spp.).

Kontakt

Martin Androšević

Tehnička podrška za područje Vukovarsko -srijemske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije

Slobodno me kontaktirajte

+385 99 4818 505

Informacije o proizvodu

Opće

Naziv:Delan® 700 WDG
Formulacija:vodotopive granule (WG)
Aktivna tvar:
  • 700 g/kg Ditianon
Oznaka proizvodaDelan® 700 WDG etiketa
Sigurnosno-tehnički listDelan 700 WDG MSDS
Preuzmi besplatni PDF Reader

Detaljne informacije o kulturama i štetnicima

breskva

breskva

Delan® 700 WDG je preventivni kontaktni fungicid za suzbijanje kovrčavosti lišća breskve (Taphrina deformans) na breskvi u koncentraciji 0,075-0,1 % (75-100 g u 100 l vode), primjenom u početku pucanja pupova (zeleni vrh) a prije cvatnje.

Efikasnost
Količina primjene
Karenca
Vrijeme primjene
Broj aplikacija
Kovrčavost lišća
0,075-0,1 % OVP Sredstvo se može koristiti od faze otvaranja pupova do faze kada su plodovi dosegli 90 % maksimalne veličine (BBCH 53 – BBCH 79). Razmak između primjena je 5 – 14 dana i potrebno ga je prilagoditi uvjetima za razvoj bolesti. Dva puta u toku godine na istoj površini

jabuka

jabuka

Delan® 700 WDG je preventivni kontaktni fungicid za suzbijanje čađave krastavosti (Venturia inaequalis) lišća i plodova jabuke u koncentraciji 0,05-0,075 % (50-75 g u 100 l vode)

Efikasnost
Količina primjene
Karenca
Vrijeme primjene
Broj aplikacija
Čađava pjegavost lišća i krastavost plodova jabuke
0,5 – 0,75 kg/ha Viša količina sredstva preporučuje se u razdobljima jakog pritiska bolesti, na osjetljivim sortama i u područjima gdje se bolest redovito javlja u jakom intenzitetu. 35 (u danima) Sredstvo se može koristiti od faze otvaranja pupova do faze kada su plodovi dosegli 90 % maksimalne veličine (BBCH 53 – BBCH 79). Razmak između primjena je 5 – 14 dana i potrebno ga je prilagoditi uvjetima za razvoj bolesti. Količina sredstva veća od 0,5 kg/ha može se koristiti samo 3 puta tijekom vegetacije, dok se količina sredstva od 0,5 kg/ha može koristiti najviše 6 puta tijekom vegetacije.

kruška

kruška

Delan® 700 WDG je preventivni kontaktni fungicid za suzbijanje crne pjegavosti (Phomopsis viticola) i plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola) na vinovoj lozi u koncentracije 0,05% (50 g u 100 vode)

Efikasnost
Količina primjene
Karenca
Vrijeme primjene
Broj aplikacija
Krastavost plodova kruške
0,5 – 0,75 kg/ha. Viša količina sredstva preporučuje se u razdobljima jakog pritiska bolesti, na osjetljivim sortama i u područjima gdje se bolest redovito javlja u jakom intenzitetu. 42 Sredstvo se može koristiti od faze otvaranja pupova do faze kada su plodovi dosegli 90 % maksimalne veličine (BBCH 53 – BBCH 79). Razmak između primjena je 5 – 14 dana i potrebno ga je prilagoditi uvjetima za razvoj bolesti. Količina sredstva veća od 0,5 kg/ha može se koristiti samo 3 puta tijekom vegetacije, dok se količina sredstva od 0,5 kg/ha može koristiti najviše 6 puta tijekom vegetacije.

Kontakt

Martin Androšević

Tehnička podrška za područje Vukovarsko -srijemske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije

Slobodno me kontaktirajte

+385 99 4818 505

Brza pretraga

BASF sredstva za zaštitu bilja

Pažljivo koristite sredstva za zaštitu bilja. Prije korištenja sredstva, obavezno pročitati etiketu i uputstvo za uporabu.