Home
Poljoprivreda

Zaštita podataka

BASF se veseli što ste posjetili našu web stranicu i zahvaljuje vam što ste pokazali zanimanje za nas.

BASF ozbiljno shvaća zaštitu podataka. Ova Izjava o zaštiti privatnosti opisuje:

 • Osobne podatke koje BASF prikuplja prilikom posjete našoj web stranici
 • svrhe za koje BASF koristi takve podatke
 • pravnu osnovu za obradu osobnih podataka
 • primatelje takvih osobnih podataka
 • razdoblje u kojem će se takvi osobni podaci čuvati
 • jeste li obvezni dati osobne podatke

Bilten

Osim toga, želimo vas obavijestiti o:

 • vašim pravima u odnosu na obradu vaših osobnih podataka
 • kontroloru u smislu zakona o zaštiti podataka i, prema potrebi, našem službeniku za zaštitu podataka

1. Koje osobne podatke BASF prikuplja prilikom posjete našoj web stranici?

(1) Posjeta našoj web stranici

Kada posjetite našu web stranicu, čak i kada ne stupite u kontakt s nama ili se ne prijavite, vaš pretraživač automatski šalje sljedeće podatke našem poslužitelju:

 • IP adresu vašeg računala
 • Informaciju o vašem pretraživaču
 • Web stranicu s koje ste došli na našu web stranicu
 • URL ili traženu datoteku
 • Datum i vrijeme vaše posjete
 • Količinu prenesenih podataka
 • Statusne informacije, npr. poruke o greškama

Koja je svrha te obrade?

Obrada gore navedenih informacija nužna je za slanje zatraženog sadržaja Vašem pregledniku. Pritom pohranjujemo potpunu IP adresu samo ako je to potrebno da bismo Vam stavili na raspolaganje funkcionalnosti internetske stranice koje ste zatražili.

Osim toga, da bismo se zaštitili od napada i očuvali pravilno funkcioniranje naše internetske stranice, pohranjujemo ih privremeno i s ograničenim pristupom na razdoblje od najviše 180 dana. To razdoblje može se produljiti ako je to potrebno da bi se sudski progonili napadi i incidenti. Korisnika IP adrese istraživat ćemo samo u slučaju protuzakonitog napada.

Koja je pravna osnova te obrade?

Pravna osnova za obradu osobnih podataka proizlazi iz činjenice da je ta obrada nužna da bi Vam se stavile na raspolaganje funkcionalnosti internetske stranice koje ste zatražili (članak 6., stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka). Osim toga, pohrana gore navedenih osobnih podataka provodi se kako bi se zaštitio naš legitimni interes da branimo i štitimo svoju internetsku stranicu i da provodimo istragu u slučaju nezakonitih napada (članak 6., stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka).

(2) Kontakt s nama

Ako nas kontaktirate e-poštom ili putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici, dobivamo sljedeće informacije:

 • ime, prezime
 • Vašu adresu e-pošte
 • datum i vrijeme Vaše poruke
 • Vašu poruku

Koja je svrha te obrade?

Ako nas kontaktirate putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici ili e-poštom, osobne informacije upotrebljavamo isključivo za obradu Vašeg zahtjeva.

Koja je pravna osnova te obrade?

Pravna je osnova takve obrade članak 6., stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka. Legitimni interes BASF-a temelji se na gore navedenim svrhama obrade.

(3) Bilten

Naša internetska stranica nudi mogućnost prijave na besplatne biltene kako bismo Vas informirali o proizvodima i uslugama koje nudi BASF u području zaštite usjeva te, ovisno o slučaju, o registraciji proizvoda ili događajima. Kada se registrirate za bilten, prenose nam se podaci koje ste unijeli prilikom registracije i sljedeće informacije:

 • adresa e-pošte
 • oslovljavanje i titula
 • ime i prezime
 • mjesto / poštanski broj
 • adresa e-pošte ili broj telefaksa
 • tema biltena
 • kanal komunikacije (e-pošta, telefaks)
 • zanimanje
 • usjev/usjevi koje uzgajate*

Primjenjujemo postupak potvrde e-poštom (double opt-in): nakon registracije za primanje biltena e-poštom, poslat ćemo Vam poruku na navedenu adresu e-pošte u kojoj tražimo Vašu potvrdu. Bilteni sadrže analitičke piksele radi poboljšanja naših usluga u pogledu Vaših sklonosti i interesa (npr. pročitani članci).

Koja je svrha te obrade?

Svrha je slanja biltena i obrade tih osobnih informacija obavijestiti Vas o proizvodima i uslugama koje BASF nudi u području zaštite usjeva u skladu s Vašim sklonostima. Naš je cilj pružiti Vam najprikladnije informacije kombinirajući podatke koje ste dali i podatke o Vašem ponašanju na našoj internetskoj stranici.

Koja je pravna osnova te obrade?

Pravna osnova obrade utvrđene u točki 3. gore Vaša je privola (članak 6., stavak 1. točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka). U svakom trenutku možete povući privolu, s učinkom u budućnosti, odjavom s biltena.

(4) Davanje povratne informacija

Kada dajete povratnu informaciju putem „tipke za povratnu informaciju“ (feedback button) ili upitnika, prenose nam se informacije koje ste unijeli i sljedeće informacije:

 • datum i vrijeme povratne informacije
 • sadržaj povratne informacije
 • upotrijebljeni uređaj, operativni sustav i preglednik
 • URL koji ste posjetili dok ste davali povratnu informaciju
 • vrijeme potrebno za dovršenje povratne informacije

Koja je svrha te obrade?

Svrha je obrade tih osobnih informacija pomoć u stalnom poboljšavanju naših sadržaja. S Vašim se povratnim informacijama postupa kao s anonimnim informacijama.

Odgovori s povratnim informacijama dostupni su samo korisnicima koji imaju pristup platformi Medallia i prava pristupa na povezanu tipku za povratnu informaciju. Računu se može pristupiti samo jedinstvenim korisničkim imenom ili adresom e-pošte i lozinkom. Medallia nikada neće prodati prikupljene rezultate povratnih informacija niti te informacije podijeliti s drugima. Nadalje, Medallia nikada neće podijeliti prikupljene povratne informacije s drugim svojim korisnicima.

Koja je pravna osnova te obrade?

Zanima nas Vaše mišljenje o našim proizvodima i uslugama. Pravna osnova obrade naš je legitimni interes prema članku 6., stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka.

2. Jeste li obvezni pružiti takve podatke?

Kada posjetite našu web stranicu, vaš pretraživač automatski šalje sljedeće podatke našem poslužitelju sukladno Odjeljku 1 (1). Slobodno možete prenositi te podatke. Bez pružanja takvih podataka nismo u mogućnosti dostaviti vam traženi sadržaj.

Niste obvezni dopustiti nam koristiti se vašim anonimnim podacima za mjerenje web publike. Također, niste obvezni dopustiti nam koristiti vašu IP adresu za mapiranje s podacima o vašoj kompaniji ili industriji.

Ako želite stupiti u kontakt s nama putem e-pošte ili putem obrasca za kontakt na našoj web stranici, slobodni ste prenositi podatke sukladno Odjeljku 1 (2). U obrascu za kontakt označit ćemo obvezna polja, ukoliko ih ima. Bez davanja potrebnih podataka možete nam onemogućiti da pravilno odgovorimo i ispunimo vaš zahtjev.

Slobodno možete birati želite li primati informacije o proizvodima i uslugama koje nudi BASF u području zaštite usjeva u skladu s vašim željama i prijaviti se na naš bilten.

3. Kojim primateljima prenosimo Vaše podatke?

Podatke navedene točki 1. prenosimo izvršiteljima obrade sa sjedištem u Europskoj uniji u svrhe utvrđene u točki 2. Ti izvršitelji obrade obrađuju osobne podatke isključivo prema našim uputama i u naše ime.

Vaši će se osobni podaci prenositi bez Vaše izričite prethodne privole samo ako je to zakonski dopušteno ili neophodno.

 • Kako bismo bolje razumjeli namjere korisnika, provodimo ankete s Medallijom. To je usluga koju nudi Medallia Inc., (u daljnjem tekstu: „Medallia“), Kleyerstraße 79, 60326 Frankfurt na Majni. Sjedište društva Medallia je u SAD, 575 Market Street, soba br, 1850 San Francisco, Kalifornija 94105.
 • Kada sudjelujete u nekoj od kampanja Medallije (poput upitnika ili povratnih informacija), vaše se povratne informacije prenose i čuvaju na poslužitelju Medallia u EU, o čijoj usluzi ovisimo u smislu pružanja naših usluga.
 • Podaci koje navedete prilikom prijave na naš bilten dijelit će se u okviru naše grupe kompanija za interne administrativne svrhe, uključujući zajedničku brigu o kupcima, po potrebi. Taj je prijenos u našem legitimnom interesu obrade potadaka u administrativne svrhe unutar grupe kompanija.
 • Vaši osobni podaci mogu se prenijeti vlastima u kontekstu njihove nadležnosti (npr. poreznim tijelima, policiji, tijelima gonjenja). Podaci će biti preneseni jer smo zakonski obvezni prenositi ih ili je u našem legitimnom interesu da podatke dijelimo radi otkrivanja zloupotrebe ili ostvarenja zakonitih potraživanja. Kada se prijavite na naš bilten, Vaši će se osobni podaci prenijeti sljedećim vanjskim kompanijama i vanjskim pružateljima usluga o čijim uslugama ovisi pružanje naših usluga: SHE Informationstechnologie AG, Donnersbergweg 3, 67059 Ludwigshafen am Rhein/Germany.
 • Za slanje biltena e-poštom služimo se uslugom Inxmail tvrtke Inxmail GmbH, Wentzingerstr. 17, 79106 Freiburg/GERMANY (u daljnjem tekstu “Inxmail”). Prijavom na bilten koji se šalje e-poštom, na poslužitelj Inxmaila, koji se nalazi u Njemačkoj, prenosi se i pohranjuje Vaša adresa e-pošte, ime, prezime, oslovljavanje, geografska širina i dužina koje ste dali prilikom registracije. Trio-interactive IT Services GmbH kao izvođač tehničkih usluga za naš marketing e-poštom obrađuje korisničke podatke radi slanja biltena e-poštom.
 • Za slanje biltena telefaksom koristimo se uslugama tvrtke OpenText Corporation, 275 Frank Tompa Drive, N2L 0A1 Waterloo, Canada (u daljnjem tekstu “OpenText”). Prijavom na bilten koji se šalje telefaksom, na poslužitelj OpenTexta, koji se nalazi u Kanadi, prenosi se i pohranjuje Vaš broj telefaksa i oslovljavanje koje ste naveli prilikom registracije. Trio-interactive IT Services GmbH kao izvođač tehničkih usluga za naš marketing telefaksom obrađuje korisničke podatke radi slanja biltena telefaksom.
 • Za slanje poštom koristimo se uslugama [Hrvatska pošta, Zagreb]. Prijavom na naše poštanske usluge, Vaše ime i adresa [unijeti dodatne podatke koji se prenose] prenose se i pohranjuju kod [Hrvatska pošta], koji se nalazi u [Hrvatska].

Pažljivo smo odabrali vanjske tvrtke i pružatelje usluga kao izvršitelje obrade i ugovorom ih obavezali da sve osobne podatke obrađuju isključivo u skladu s našim uputama.

U transakcijama u kojima se struktura naše kompanije mijenja, informacije o kupcima mogu se dijeliti s dijelom kompanije koji se prenosi. Svako otkrivanje osobnih podataka opravdano je činjenicom da imamo legitiman interes prilagoditi svoj oblik poslovanja gospodarskim i pravnim okolnostima prema potrebi.

4. Kako štitimo vaše osobne podatke?

BASF je proveo tehničke i organizacijske mjere kako bi pružio odgovarajuću razinu sigurnosti i zaštitio vaše osobne podatke od slučajnih ili nezakonitih promjena, uništavanja, gubitka ili neovlaštenog otkrivanja. Takve će se mjere kontinuirano unaprjeđivati u skladu s tehnološkim razvojem.

5. Razdoblje zadržavanja podataka

Vaše osobne podatke obrisat ćemo ili učiniti anonimnim čim više ne budu potrebni u svrhe u koje smo ih obrađivali u skladu s gornjim točkama, osim ako bi se brisanjem ili blokiranjem prekršile naše zakonske obveze vođenja i čuvanja zapisa (kao što su razdoblja čuvanja utvrđena trgovačkim pravom ili poreznim zakonima).

Osobni podaci koji se obrađuju na temelju Vaše privole čuvat će se dok ne povučete privolu.

6. Upotrebljavamo li na svojoj internetskoj stranici kolačiće i plug-in programe za društvene mreže?

Kada posjetite našu internetsku stranicu, banerom ćemo Vas obavijestiti o upotrebi kolačića. Daljnjom upotrebom naše internetske stranice prihvaćate upotrebu kolačića. Za dodatne informacije molimo da pročitate našu Politiku kolačića:

[držač mjesta OneTrust]

Možete prilagoditi postavke svog preglednika svojim sklonostima i odlučiti koje kolačiće želite prihvaćati, a koje odbijati. Želimo naglasiti da se možda nećete moći koristiti svim funkcijama naše internetske stranice ako ne dopustite upotrebu kolačića kao što je opisano u ovoj točki.

Možete spriječiti da AT-Internet prikuplja i upotrebljava podatke generirane kolačićima i podatke o Vašoj upotrebi internetske stranice (uključujući Vašu IP adresu) tako što ćete preuzeti i u preglednik instalirati plug-in dostupan na

Opt-Out interest-based advertising (NAI)

Opt-Out AT-Internet

Možete spriječiti da Tealium prikuplja i upotrebljava podatke generirane kolačićima i informacije o Vašoj upotrebi internetske stranice (uključujući Vašu IP adresu) klikom na sljedeću [ poveznicu ]. Praćenje se deaktivira čim kliknete na poveznicu i nećete dobiti poruku potvrde.

Imate mogućnost odbiti bilo koju kategoriju ''Kolačića'', osim potrebnih Kolačića za izvedbu stranice, klikom na tipku ''Postavke Kolačića''.

Ugrađene YouTube videosnimke

a. Obrada podataka

U našu on-line ponudu ugradili smo YouTube videosnimke, koje su pohranjene na YouTube platformi i mogu se reproducirati izravno s naše mrežne stranice. YouTube je servis tvrtke Google LLC, D/B/A YouTube, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA (u daljnjem tekstu ‘Google’). Videosnimke ugrađene su u takozvanom ‘modusu dvostrukog klika’, što znači da se Googleu ne prenose nikakvi podaci o Vama kao korisniku ako ne aktivirate funkciju videa. Prije aktivacije funkcije videa prikazuje se samo slika pretpregleda, koja se učitava s našeg vlastitog mrežnog poslužitelja.

Googleu će se prenijeti podaci samo ako aktivirate funkciju videa. Kad se ona aktivira, mi više nemamo utjecaj na taj prijenos podataka. Prijenos podataka izvodi se bez obzira daje li Google korisnički račun preko kojeg se prijavljujete ili takav korisnički račun ne postoji. Ako ste se prijavili putem Googlea, Vaši podaci direktno će se povezati s Vašim računom.

b. Svrhe i pravna osnova

Upotrebljavamo YouTube videosnimke na našoj mrežnoj stranici kako bismo Vam osigurali njihov jednostavan prikaz.

Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka Vaša je privola prema članku 6., stavku 1., alineji (a) GDPR-a. Tu privolu dajete aktiviranjem funkcije videa. Ako je ona aktivirana, Vaši osobni podaci prenose se Googleu kao što je gore opisano.

Tijekom prijenosa podataka Googleu, Vaši osobni podaci prenijet će se na Googleove poslužitelje, koji se mogu nalaziti i u SAD-u. SAD je država gdje zaštita podataka nije na razini zaštite u EU-u. To posebno znači da Vašim osobnim podacima mogu pristupiti vlasti SAD-a na pojednostavljen način i da su prava na takve mjere ograničena. Ako aktivirate funkciju YouTube videa, izričito dajete privolu za prijenos podataka Googleu i za prijenos Vaših osobnih podataka na poslužitelje koji se nalaze u SAD-u.

Ako ste dali privolu, imate je pravo povući u svakom trenutku, što ne utječe na zakonitost obrade koja je provedena na temelju privole prije njezina povlačenja.

[Polje za potvrdu (checkbox) se automatski aktivira kada korisnik klikne na opciju „pusti video“ (play video) na nadsloju (overlay)]

Suglasan/suglasna sam s prijenosom svojih podataka Googleu u svrhu prikaza sadržaja koji osigurava YouTube.
Svoju privolu možete u svakom trenutku povući s učinkom u budućnosti uklanjanjem kvačice iz aktivacijskog okvirića.

c. Dodatne informacije

Dodatne informacije o obradi podataka, osobito o pravnoj osnovi i razdoblju čuvanja od strane Googlea, nalaze se u politici privatnosti pružatelja usluge (https://policies.google.com/privacy) i u baneru na YouTube platformi koji se odnosi na privatnost. Tamo ćete naći i dodatne informacije o svojim pravima i mogućnostima postavki za zaštitu svoje privatnosti.

Google će možda obrađivati Vaše osobne podatke u Sjedinjenim Američkim Državama, trećoj zemlji bez odgovarajuće razine zaštite podataka.

Ugrađene Google Maps

a. Obrada podataka

U našu on-line ponudu ugradili smo Google Maps, koje su pohranjene na Google Maps platformi i mogu se prikazati izravno s naše mrežne stranice. Google Maps je servis tvrtke Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043. USA (u daljnjem tekstu ‘Google’). Karte su ugrađene u takozvanom ‘modusu dvostrukog klika’, što znači da se Googleu ne prenose nikakvi podaci o Vama kao korisniku ako ne aktivirate funkciju Google Maps. Prije aktivacije funkcije Google Maps prikazuje se samo slika pretpregleda, koja se učitava s našeg vlastitog mrežnog poslužitelja.

Googleu će se prenijeti podaci samo ako aktivirate funkciju Google Maps. Kad se ona aktivira, mi više nemamo utjecaj na taj prijenos podataka. Prijenos podataka izvodi se bez obzira daje li Google korisnički račun preko kojeg se prijavljujete ili takav korisnički račun ne postoji. Ako ste se prijavili putem Googlea, Vaši podaci direktno će se povezati s Vašim računom.

b. Svrhe i pravna osnova

Upotrebljavamo Google Maps na našoj mrežnoj stranici kako bismo Vam osigurali njihov jednostavan prikaz.

Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka Vaša je privola prema članku 6., stavku 1., alineji (a) GDPR-a. Tu privolu dajete aktiviranjem funkcije Google Maps. Ako je ona aktivirana, Vaši osobni podaci prenose se Googleu kao što je gore opisano.

Tijekom prijenosa podataka Googleu, Vaši osobni podaci prenijet će se na Googleove poslužitelje, koji se mogu nalaziti i u SAD-u. SAD je država gdje zaštita podataka nije na razini zaštite u EU-u. To posebno znači da Vašim osobnim podacima mogu pristupiti vlasti SAD-a na pojednostavljen način i da su prava na takve mjere ograničena. Ako aktivirate funkciju Google Maps, izričito dajete privolu za prijenos podataka Googleu i za prijenos Vaših osobnih podataka na poslužitelje koji se nalaze u SAD-u.

[Polje za potvrdu (checkbox) se automatski aktivira kada korisnik klikne na opciju „otpremi” (submit) na nadsloju (overlay)]

Suglasan/suglasna sam s prijenosom svojih podataka Googleu u svrhu prikaza sadržaja koji osigurava servis Google Maps.
Svoju privolu možete u svakom trenutku povući s učinkom u budućnosti uklanjanjem kvačice iz aktivacijskog okvirića.

c. Dodatne informacije

Dodatne informacije o obradi podataka, osobito o pravnoj osnovi i razdoblju čuvanja od strane Googlea, nalaze se u politici privatnosti pružatelja usluge (https://policies.google.com/privacy). Tamo ćete naći i dodatne informacije o svojim pravima i mogućnostima postavki za zaštitu svoje privatnosti.

Google će možda obrađivati Vaše osobne podatke u Sjedinjenim Američkim Državama, trećoj zemlji bez odgovarajuće razine zaštite podataka.

Ako ste dali privolu, možete je u svakom trenutku povući, što ne utječe na zakonitost obrade koja je provedena na temelju privole prije njezina povlačenja.

Analitika Google oglašavanja

Surađujemo s rukovateljem pretraživača Google LLC, Mountain View, Kalifornija, SAD, kako bi kupci mogu lakše pronaći naše stranice i ponude pomoću pretraživača. Kao rezultat toga, naša se stranica i naši proizvodi posebno ističu ili prikazuju u Google pretrazi, ako u Google pretragu unesete određene ključne riječi.

Poveznice prikazane u rezultatima pretrage, a koje vode do naših stranica sadrže određene parametre. To nam omogućuje da procijenimo uspješnost kampanje uz korištenje Google pretrage. Ovom se metodom obrađuju iste informacije koje su navedene u poglavlju 1 (1) kada se klikne na poveznicu. Osim toga, mogu se obraditi sljedeće informacije:

 • Izvor
 • Vrsta kampanje
 • Naziv kampanje
 • Tražena ključna riječ

Procjena poveznice se vrši pomoću alata za mjerenje i analitiku dometa kampanje AT Internet, o čemu više možete pročitati u odjeljku o kolačićima. Kolačići nisu postavljeni u sklopu ove analize. Pravna osnova za ovakvu obradu podataka je članak 6., stavak 1., točka f) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Ovdje možete pronaći politiku privatnosti kompanije Google: https://policies.google.com/privacy?hl=de&fg=1#products.

7. Koja prava imate?

Imate određena prava na temelju Opće uredbe o zaštiti podataka, uključujući pravo da zatražite kopiju osobnih podataka koje imamo u vezi sa vama, ako ih zatražite od nas u pisanom obliku:

7.1. Pravo pristupa: pravo na pristup vašim podacima (ako ih obrađujemo) i određene druge informacije (poput onih navedenih u ovoj Politici privatnosti);

7.2. Pravo na ispravljanje: ako su vaši osobni podaci netočni ili nepotpuni, imate pravo na ispravljanje vaših podataka o ličnosti;

7.3. Pravo na brisanje: ovo je također poznato kao „pravo na zaborav" i, jednostavnim riječima, omogućuje vam da zatražite brisanje ili uklanjanje vaših podataka tamo gdje nema nikakvog uvjerljivog razloga za nastavak njihovog korištenja. Ovo nije opće pravo na brisanje; postoje izuzeci. Na primjer, imamo pravo nastaviti koristiti vaše osobne podatke ako je takva upotreba neophodna za poštovanje naših zakonskih obaveza ili za uspostavljanje, korištenje ili obranu pravnih zahtjeva.

7.4. Pravo ograničavanja naše upotrebe vaših podataka: pravo na obustavu upotrebe vaših osobnih podataka ili ograničenje načina na koji ih možemo koristiti. Imajte na umu da je ovo pravo ograničeno u određenim situacijama: kada obrađujemo vaše osobne podatke koje smo prikupili od vas uz vaš pristanak, možete tražiti ograničenje samo na temelju: (a) netočnosti podataka; (b) gdje je naša obrada nezakonita i ne želite da se vaši osobni podaci brišu; (c) potreban vam je za pravni zahtjev; ili (d) ako više ne trebamo koristiti podatke u svrhe u koje ih čuvamo. Kada je obrada ograničena, mi i dalje možemo čuvati vaše podatke, ali ih možda dalje ne koristimo. Vodimo popis ljudi koji su zatražili ograničenje upotrebe njihovih osobnih podataka kako bi se osiguralo da se ograničenje poštuje u budućnosti;

7.5. Pravo na prenosivost podataka: pravo da zahtijevamo premještaj, kopiranje ili prijenos (gdje je to tehnički izvodljivo) vaših osobnih podataka u strukturiranom, često korištenom i strojno čitljivom formatu, za vaše vlastite svrhe u različitim uslugama;

7.6. Pravo na prigovor: pravo prigovora na našu upotrebu vaših osobnih podataka, uključujući mjesto gdje ga koristimo za naše legitimne interese, direktan marketing;

7.7. Pravo da budete informirani: imate pravo da vam se daju jasne, transparentne i lako razumljive informacije o tome kako koristimo vaše osobne podatke; i

7.8. Pravo na povlačenje pristanka: ako ste dali svoj pristanak na bilo što što uradimo s vašim osobnim podacima, imate pravo u bilo kojem trenutku povući svoj pristanak (mada ako to učinite, to ne znači da je sve što smo učinili s vašim osobnim podacima uz vaš pristanak do tada protuzakonito).

Ostvarivanje ovih prava je besplatno za vas, ali od vas se traži da dokažete svoj identitet putem dvostruke odobrene identifikacije. Uložit ćemo razumne napore u skladu s našom zakonskom obavezom da pružimo, ispravimo ili obrišemo vaše osobne podatke iz naših datoteka.

Da biste postavili upite ili iskoristili neko od svojih prava navedenih u ovoj Politici privatnosti odnosno podnijeli žalbu, obratite nam se putem e-pošte ili nam pišite, a mi ćemo nastojati odgovoriti u roku od 30 dana. Podaci za kontakt mogu se naći u Odjeljku 9.

Kada primimo formalne pismene žalbe, stupit ćemo u kontakt s osobom koja je podnijela žalbu radi daljeg postupanja. Radimo s nadležnim regulatornim tijelima, uključujući lokalna tijela za zaštitu podataka kako bismo riješili sve žalbe koje ne možemo izravno riješiti.

Ako niste zadovoljni načinom na koji obrađujemo bilo kakvu žalbu u vezi s vašim osobnim podacima, žalbu možete uputiti nadležnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

8. Gdje možete podnijeti žalbu?

Imate pravo podnijeti žalbu našem službeniku za zaštitu podataka ili koordinatoru za zaštitu podataka ili kod sljedećeg nadležnog nadzornog tijela:

Povjerenik za informacije od javnog značaja i zaštitu osobnih podataka

Slavonska avenija 1b, 1000 Zagreb

Republika Hrvatska

Početak stranice