Home
Poljoprivreda

Preporuka za zaštitu vinograda u periodu 6.7.- 13.7.

U periodu koji je pred nama veću pozornost usmjeravamo na zaštitu grozda koji se nalazi u fenofazi debljanja bobica (bobica velična graška do faze dodirivanja bobica (BBCH 73-77). Vremenske prilike i dalje idu u korist razvoju bolesti. Infekcije zabilježene u periodu 5. i 6. mjeseca uzrokovale su pojavu simptoma plamenjačom te pojavu simptoma na listu i grozdićima. Ovih dana uočavamo i laganu zarazu pepelnicom koja se već uočava i na mladim grozdićima.

Na lokalitetima gdje su prisutni simptomi peronospore u vidu uljnih mrlja na lišću, prednost dajemo pripravcima: Acrobat® MZ , Orvego® ili Forum® Star WP koji imaju antisporulantno djelovanje (spriječavaju pojavu sporonosnih organa, odnosno, bijele prevlake na donjoj strani pjega).

S odmakom u ljetni period raste pritisak od pepelnice. Kako bismo smanjili pojavu jače zaraze preporuka je koristiti pripravke koji će zarazu zaustaviti i onemogućiti daljnji razvoj poput fungicida Sercadis® ili Collis® uz dodatak manje količine sumpora.

Svim proizvođačima savjetujemo oprez i redovitu primjenu fungicida jer su uvijeti za razvoj bolesti i dalje vrlo izraženi.

Povezani proizvodi

Sercadis®

Sercadis®

Nezamijenjiv dio slagalice

Novi standard protiv pepelnice

Saznajte više
Collis®

Collis®

Jedno rješenje za dva problem

Saznajte više
Forum® Star

Forum® Star

Za superiornu zaštitu loze od plamenjače u cvatnji!

Saznajte više
Početak stranice