Home
Poljoprivreda

Jabuka [Malus domestica]

Tri inovativna BASF proizvoda u superiornom sistemu za potpunu zaštitu jabuke od bolesti. BASF preporuča novi oblik zaštite od primarnih infekcija krastavosti i pepelnice jezgričavog voća.

Tehnologija zaštite jabuke

Sustav KISS (“Kroz Inovacije do Superiornog Sistema“):

1. Učinkovito kombinira aktivne tvari fungicida Delan® Pro, Sercadis® i Faban® u program prskanja koji štiti jezgričavo voće u vrijeme najjačih infekcija.

2. Fleksibilnim i jednostavnim pozicioniranjem voćarima nudi rješenje za očuvanje voćnjaka u najosjetljivijim fazama razvoja.

KISS voćarima jamči opušteno planiranje i djelotvornu zaštitu od bolesti

  • Pouzdano rješenje za period primarnih infekcija
  • Efikasno protiv krastavosti i pepelnice
  • Podizanje imuniteta biljke za zaštitu od bakterijskih i gljivičnih bolesti
  • Antirezistentna strategija

Kombinacija fungicida Delan® Pro 2,5 l/ha + Sercadis® 0,25 l/ha za sigurnost u najosjetljivijim fazama.

Delan® Pro je jedini fungicid koji, uz odlično djelovanje na čađavu krastavost, podizanjem imuniteta biljke, pomaže u borbi protiv drugih bolesti. Delan® Pro preporučujemo u uvjetima visokog pritiska bolesti, od aktualne faze mišijih ušiju do kraja cvatnje.

Tijekom cvatnje Delan® Pro se primjenjuje u alternaciji s fungicidom Faban®.

Sve prisutniji problem pepelnice prije cvatnje, uspješno ćete riješiti primjenom fungicida Sercadis®. Za uspješnu kontrolu bolesti, Sercadis® je najbolje primjeniti u tretmanu neposredno pred početak cvatnje kako bi se onemogućilo daljnje širenje bolesti. Osim pepelnice, Sercadis® posjeduje odlično djelovanje protiv čađave krastavosti te zajedno s fungicidima Delan® Pro i Faban čini temelj uspješne strategije zaštite jabuke od bolesti.

Delan Pro - Proaktivna tehnologija

Delan® Pro s aktivnom tvari ditianon koja se veže za površinu biljke i otporna je na ispiranje od kiše, u voštanom sloju lista i ploda stvara zapreku za prodor spora gljivica. Fosforasta kiselina u preparatu Delan® Pro donosi sinergiju dvaju mehanizama djelovanja (izravno djelovanje protiv krastavosti i aktiviranje vlastitih obrambenih mehanizama biljke). Osim toga, kalijevi fosfonati snižavaju pH vrijednost mješavine i time pojačavaju i produljuju djelovanje ditianona.

Sercadis®

Sercadis® izvrsno djeluje protiv obje najvažnije bolesti jabuke pri čemu se ističe posebna učinkovitost protiv pepelnice. Visoko mobilna aktivna tvar Xemium® dobro se rasprostire po biljci i unutar nje te je iznimno otporna na ispiranje kišom na lišću i plodovima. Radi sprječavanja rezistentnosti preporučuje se da se Sercadis® uvijek miješa sa sredstvima Delan® Pro ili Delan® 700 WDG.

Faban - prvi fungicid s Co-Crystal tehnologijom za zaštitu od čađave krastavosti

Fungicid s jedinstvenom Co-Crystal tehnologijom za maksimalan uspjeh protiv čađave krastavosti. Zahvaljujući Co-Crystal tehnologiji Faban® djeluje bitno jače i duže osiguravajući zaštitu od bolesti tijekom najosjetljivije razvojne faze cvatnje, kada su infekcije čađavom krastavosti najopasnije. Ditianon na listovima stvara sloj otporan na kišu, dok pirimetanil štiti iznutra. Čak i nakon osam dana 60 % aktivne tvari pirimetanila ostaje aktivno u lišću i tako štiti od već započetog klijanja spora i kod duljih razmaka između prskanja.

Preporučeni proizvodi

Početak stranice