Poljoprivredna Rješenja
Poljoprivreda

Kontakt

Mythic® Gel

INSTANT INSEKTICID I MAMAC U OBLIKU GELA ZA UKLANJANJE ŽOHARA na javnim mjestima.

MYTHIC® GEL je iznimno učinkovita mješavina sredstva za privlačenje i aktivne tvari koja omogućuje usmjereno, brzo i pouzdano uklanjanje žohara.

UPUTE ZA UPORABU

MYTHIC® GEL je insekticidni gel za uklanjanje žohara: Blattella germanica, Periplaneta americana i Blatta orientalis, u obliku nimfi i odraslih jedinki.

MYTHIC® GEL možete koristiti za uklanjanje žohara u čitavom kućanstvu, uključujući i kuhinju. Koristi se na mjestima gdje se radi s hranom (tj. gdje se hrana prerađuje, skladišti i priprema), objektima za preradu hrane, javnim kuhinjama, restoranima, spremištima hrane, skladištima, trgovinama itd. Isto se tako može koristiti u javnim zgradama poput hotela, bolnica, zatvora, kazališta, trgovačkih i industrijskih objekata poput tvornica, trgovina, radionica itd.

MYTHIC® GEL je najdjelotvorniji ako se stavi u ili blizu gnijezda, mjesta na kojima žohari traže hranu i mjesta na kojima se hrane. To su obično tamna, topla i vlažna mjesta koja nisu lako dostupna, npr. iza hladnjaka i elektroničkih aparata. Pronađite takva mjesta prikladnim tehnikama, poput pregleda ili postavljanjem zamki. Za bolji rezultat, mjesta na koja treba staviti proizvod trebate očistiti i urediti prije nego što stavite MYTHIC® GEL, s tim da obratite posebnu pozornost na uklanjanje drugih izvora hrane.

MYTHIC® GEL trebate nanijeti u kapljicama na cijelo infestirano područje. Kapi gela trebate nanijeti na tamna mjesta koja nisu lako vidljiva u rascjepima, pukotinama, iza kuhinjskih ormarića i polica, ispod kuhinjskih aparata, u električnim kutijama, šupljinama i kanalima te ispod sanitarne opreme, itd.

Ne nanosite MYTHIC® GEL na mjesta koja mogu biti natopljena vodom ili s kojih proizvod može biti uklonjen zbog redovitog čišćenja. Ne špricajte insekticide na ili oko mjesta na koja je nanesen MYTHIC® GEL i ne stavljajte ih na površine na koje je nedavno nanesen drugi gel jer to može spriječiti žohare da se hrane MYTHIC® GEL-om.

Ako MYTHIC® GEL kontaminira površine na koje nije trebao biti nanesen, uklonite ga vlažnim papirnatim ručnikom i odložite ručnik u kućanski otpad. Temeljito očistite to mjesto.

MYTHIC® GEL ulošci (kartuša) oblikovani su za uporabu s pištoljem (aplikator) za mamac.

Aplikator možete kupiti (dobiti) kod svog distributera.

Oko 24 – 48 sata nakon hranjenja trebali biste vidjeti mrtve žohare. Znatno smanjenje broja žohara možete očekivati za nekoliko dana.

Mjesta na koja ste stavili gel trebate ponovno pregledati za 2 – 3 tjedna. Na mjesta na kojima je početna infestacija bila najteža možda će trebati ponovno nanijesi MYTHIC® GEL ako su žohari pojeli prvo nanošenje i još uvijek su prisutni.

DOZIRANJE

U slučaju teške infestacije i na mjestima koja su iznimno prljava ili zatrpana ili gdje se ne mogu u potpunosti ukloniti drugi izvori hrane, koristite dozu za tešku infestaciju.

   
 Obična infestacijaTeška infestacija
Njemački / smeđi žohar1 kap / m22 kapi / m2
Orijentalni / američki žohar2 kapi / m23 kapi / m2

Jedna kap gela ima težinu od 0,1 g i promjer oko 4 –5 mm.

Mythic® gel ulošci (kartuša) oblikovani su za uporabu s pištoljem (aplikator) za mamac.

Aplikator možete kupiti kod svog distributera.

Oko 24 – 48 sata nakon hranjenja trebali biste vidjeti mrtve žohare. Znatno smanjenje broja žohara možete očekivati za nekoliko dana.

Mjesta na koja ste stavili gel trebate ponovno pregledati za 2 – 3 tjedna. Na mjesta na kojima je početna infestacija bila najteža možda će trebati ponovno nanijeti Mythic® gel ako su žohari pojeli prvo nanošenje i još uvijek su prisutni.

Prva pomoć:

- Ako dođe do doticaja s kožom, temeljito operite kožu sapunom i vodom.

- Ako dođe do doticaja s očima, skinite leće i odmah ih isperite s puno vode. Isto tako ispirite oči ispod kapaka najmanje 15 minuta. Ako i dalje budete osjećali posljedice, potražite liječničku pomoć.

- Ako ste progutali proizvod, vodom očistite usta i zatim pijte dovoljno vode. Ako i dalje budete osjećali posljedice, obratite se liječniku.

Liječnički savjet:

- Liječite simptome.

Za dodatne savjete, obratite se sljedećim institucijama:

Broj telefona službe za izvanredna stanja: 112

Broj telefona za medicinske informacije: 01-23-48-34201-23-48-342

Međunarodni broj za hitne pozive: +49 180 2273-112+49 180 2273-112 (24 sata – centrala u Njemačkoj)

OSTALA UPOZORENJA

Držite samo u izvornom pakiranju.

Spremnik mora biti čvrsto zatvoren.

Držite na sigurnom mjestu.

OSTALI PODACI

Podaci koji se ovdje nalaze temelje se na postojećim saznanjima, stoga ne mogu biti jamstvom za određena svojstva proizvoda. Primatelji našeg proizvoda obvezni su preuzeti odgovornost za pridržavanje postojećih zakona i propisa.

Početak stranice