Sigurna primjena sredstava za zaštitu bilja

CROCPA EKO Model - Kako se prikuplja otpadna ambalaža?

Udruga CROCPA u suradnji sa tvrtkom C.I.A.K. D.O.O. organizirano prikupljaju ambalažu sredstava za zaštitu bilja svojih tvrtki članica i članica CROCPA Eko model na tri osnovna načina:

1. Prikupljanje prazne amabalaže na utvrđenim županijskim lokacijama uz dobivanje ovjerenog Pratećeg lista od tvrtke C.I.A.K. kao dokaz da je otpad zbrinut na propisan način.

2. Dostavom otpada direktno u skladišta tvrtke C.I.A.K.d.o.o. uz prethodnu najavu

3. Pojedinačni dolazak tvrtke C.I.A.K. d.o.o. na imanje posjednika otpada uz prethodnu najavu.

Više: CROCPA

Mreža sakupljanja otpada

Mreža sakupljanja ambalažnog otpada SZB za poljoprivredna gospodarstva koja trebaju imati ovjereni prateći list kao dokaz da su otpad zbrinuli na zakonom propisan način.

2023. godina

Korisnicima je osiguran besplatni povrat prazne ambalaže isključivo ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, Albaugh TKI (Pinus Agro), BASF, Bayer CropScience (Monsanto), Belchim Crop Protection HR (Orchem), Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Novag Agrochemicals (Genera), Nufarm, Stockton, Syngenta Agro.

U sklopu projekta se sakuplja samo prazna primarna/opasna ambalaža navedenih proizvođača i distributera koji financiraju projekt. Transportna ambalaža kao niti ambalaža bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja (npr mineralna gnojiva) se ne prihvaća.

Zaštiti sebe, a ne samo usjeve!

Zaštita korisnika tijekom cijelog perioda pripreme i primjene sredstava za zaštitu bilja od velikog je značaja.

Trostruko ispiranje ambalaže sredstava za zaštitu bilja

  • Pravilno ispiranje ambalaže u kojoj se nalazilo sredstvo za zaštitu bilja najvažniji je korak i obaveza poljoprivrednika kako bi otpad postao bezopasan
  • Ispiranje je osnovni element pravilnog postupanja s praznom ambalažom nakon primjene sredstava za zaštitu bilja.
  • Čista i suha otpadna ambalaža se može sigurno čuvati na gospodarstvu (van dohvata djece i životinja), do preuzimanja od strane C.I.A.K.A.

Slijedite ove korake

  • Za ispravno ispiranje je nužno da korisnik sredstva ispere ambalažu odmah nakon njenog pražnjenja i prebaci tekućinu od ispiranja u spremnik prskalice.
  • Ispranu ambalažu probušite kako ista ne bi bila ponovo korištena!

Ilegalni pesticidi, ne izlažite svoje usjeve riziku!

Početak stranice